Велики рат Србија у Великом рату

Српска авијација у Првом Светском Рату

Два авиона су заробљена на железничкој станици у Нишу X 1912г.који су били намењени Турској.Наиме после објаве рата Турској све што се затекло у Србији а намењено Турској је заплењено као ратни плен.

То су били авиони Француског произвођача Р.Е.П. (Роберт Еснаулт-Пелтерие) тип К са мотором ГНОМЕ ОД 70 кс.Био је металне конструкције пресвучен платном.На репу су имали уцртану Турску заставу.У литератури се може наћи да је тип К био по изгледу најсличнији типу К.80,али је имао слабији мотор наслеђен од предходног типа.

 

Први српски борбени авион 1915

Први српски борбени авион 1915

Ово су иначе први авиони у Српској војсци.

Авион је пренесен у Београд на тадашњи аеродром на Бањици.(то је на месту где се данас налази болница ВМА).Авион је био у рукама војске која је хтела да га користи у балканском рату.Како су наши авијатичари послати у Француску на обуку за пилоте, нису још били у Србији ,ангажован је Рус Агафонов и његов механичар Севаљев.Монтирали су авион и војска је тражила да Агафонов изврши један дугачак пробни лет,и то Београд-Ниш-Ћуприја-Смедерево-Београд.На том лету су имали проблема и то на деоници Ниш-Ћуприја, где су при слетању имали мањи квар,који су одмах поправили,а на деоници Смедерево –Београд баш на прилазу Београду на висини од 2000м нестало је доток горива у мотор.Авион је у стрмом луку почео да пада,Севаљев је покушао да поправи квар у лету, али није успео и авион се при стрмом спуштању преврнуо.Захваљујући присебности и искуству летачи су остали не повређени.После овога авион је демонтиран и пренесен на Бањицу,а мотор је пренесен у хотел Париз у Београду ,где су авијатичари становали.

Ту је мотор растављен да би га очистили.Међутим непажњом радника који су га чистили ,једне вечери се упалио бензин којим је чишћен мотор и десила се јака експлозија ,а потом и густ црн дим куљао из собе где је то рађено. Радници су били озбиљно повређени и послати у болницу,а мотор је после пар дана монтиран.

Пилот Воислав Новичић је на једном од ових авиона летео током 1915г. на аеродрому код Пожаревца.Касније су слабо коришћени највише због недостатка пилота.При повлачењу ка Албанији су уништени .

Први Српски пилоти су били у Француској у школама Блериот и Фарман .По завшетку школовања пилота у овим школама они су купили авионе на којима су и учили летење.

Авион који је купила Србија је био Анри Фарман 20 за оне који су били у Фармановој школи : наредник Михајло Петровић,поручник Јован Југовић,поднаредник Воислав Новичић.Набављена су 3 примерка са мотором ГНОМЕ са 80 кс. Стигли су у Србију децембра 1912г. и стационирани су код Ниша.

 

Ту су вршени пробни летови, међутим приликом тих проба уништена су два авиона,јер су пилоти хтели да освоје што је могуће више летачког искуства,па су летели и зими 1912/13.Новичић је поломио свој авион при слетању, а он сам је био у болници због повреда.Југовић је пак знатно оштетио свој авион при полетању.После овога се дошло до закључка да пилоти из Фарнанове школе нису сигурни као летачи,али и сам авион је био необично тежак за летење.

Преостали авион је коришћен у опсади Скадра 1913г.По доласку је било лоше време,а онда је уследио један леп ,и Српски пилоти су то одмах искористили и Југовић је са Фарманом извршио пробни лет од 13 мин.и успешно слетео.После њега у авион је сео наредник Петровић.По полетању улетео је у снажну ваздушну струју(рему,како су пилоти тада звали),која је снажно уздрмала авион,пукло је ремење које је држало пилота и он је испао из авиона.Тада је уништен и последњи примерак тог авиона у поседу Српске авијатике.Касније ови авиони више нису коришћени у Србији.

Авиони су били бели ,због лака којим је платно пребојено,а због одласка за Скадар ,авион добија Српску тробојницу на вертикалном стабилизатору,а одоздо на крилима исто тробојница од половине крила до краја

1.627 Comments